Финансиране

ЕКЗЕКУТИВНО РЕЗЮМЕ на Проекта

10.01.2018 г.
финансиране
Ще ни мотивирате да прочетем цялата Ви документация за финансиране, ако включите сбито екзекутивно резюме. Екзекутивното резюме е много кратко описание на основните компоненти на пълния текст на Вашата документация. Екзекутивното резюме има за цел да стимулира читателя да продължи и да прочете целия текст. Екзекутивното резюме трябва да включва и цялата сума на желаното от Вас финансиране.


Кооперация „Инвестиционен алианс” може да финансира Вашата бизнес идея, проект или начинание, за което сте си мечтали, но не сте го реализирали, поради причини, част от които могат да бъдат:
Начинанието е рисково
Инвестицията е голяма
Не може да намерите подходящи партньори
Възвращаемостта е малка и редица други причини, които са Ви спирали да започнете своето начинание.
В наше лице Вие ще намерите подходящ партньор, а чрез екип от експерти ние ще извършим оценка на „мечтата Ви”, а защо не и заедно да я превърнем в реалност. Ние няма да откраднем идеята Ви, защото тя винаги ще си остане Ваша, а ще Ви помогнем да я реализирате успешно.
Въпросът с финансирането на проекти или бизнес начинания в България е съпътстван с много трудности, тежка документация, липса на увереност и липса на средства. Дори европейските фондове изискват процент съфинансиране от страна на предприемача, а при други програми трябва да инвестирате необходимите средства, като изпълните целия проект и едва след това, ако Ви верифицират разходите, да Ви ги възстановят. Вероятно сте си задавали въпроса откъде да намерите средства, ако сте вече одобрени за финансиране по европейска програма . Най-логичният отговор е – от банка. Това отново е свързано с учредяване на ипотеки, залог на имущество и накрая…може да изгубите всичко, дори и мечтата си. Ако сте бенефициент по европейска програма, но нямате средства да стартирате, ние можем да Ви осигурим финансиране и заедно с Вас да продължим напред, без да е необходимо да ипотекирате или залагате имущество. Просто ни се доверете!
Много млади предприемачи се оплакват, че няма достатъчно възможности за финансиране в България. За щастие това изобщо не отговаря на истината. В България има много възможности за финансиране на стартиращи компании, проекти или бизнес идеи. Една от тези възможности е КИА. Ние вярваме, че в България има смисъл и си заслужава да се инвестира, защото ние финансираме Вашия потенциал да направите това, за което винаги сте мечтали.
Във всеки един момент има инвеститори, които търсят перспективни, стартиращи компании, в които да инвестират.  Но компаниите, които се предлагат за финансиране, не са достатъчно дорасли или предприемачите не са достатъчно надеждни. Това е причината да получават отказ за финансиране на проекта си. В КИА няма да срещнете негативен коментар от типа на… „тази идея не струва”, „няма да носи приходи”, „не си заслужава да харчим пари за това начинание”… Ние внимателно и в детайли ще се запознаем с проекта Ви и ще оценим неговите достойнства.
Реално за да може някой да инвестира той търси да види предприемач или екип, който има определени качества. Например: надеждност, страст към бизнеса, опит, знание в сферата на бизнеса, умения, управленски усет, отдаденост, визия и реален поглед на нещата.
Има много кадърни млади хора, които обаче не знаят как да представят себе си и идеята си. Или им трябва да тунинговат малко идеята си, или да я развият малко със самостоятелни сили и после да потърсят инвеститор. Или им трябва да натрупат поне минимален опит, за да може някой да им довери парите си.
Затова, ако само за миг се поставите в положението на инвеститор и  помислите на кой бихте се доверили, да погледнете какво липсва на вашия бизнес, за да може да бъде подходящ за инвестиране, ключът към успеха е в ръцете Ви.
Със сигурност когато подготвяте предложение за финансиране трябва да следвате определени насоки, които да бъдат съобразени с типа на проекта, който желаете да осъществите. Въпреки, че това са най-общи насоки, те би трябвало да Ви дадат добра представа за това, какво е необходимо за една ясна, сбита и отговаряща на всички изисквания на кандидатура за финансиране.
Съветът ни е когато попълвате апликационната форма да използвате собствената си преценка, за да решите кои точки да включите във Вашата кандидатура за финансиране на проекта Ви.
Имайте предвид, че Вие подготвяте документация за финансиране, която да даде ясно и конкретно описание на Вашия проект – на кой етап е, и какви са целите му. Изготвянето на документация за финансиране е един процес на дефиниране и изясняване.
Вие трябва да обхванете всички основни аспекти на Вашия проект, но не го натоварвайте с прекалено много детайли, които биха я направили трудна за четене и разбиране. От една страна бъдете изчерпателни, разбираеми и целенасочени, а от друга – конкретни и убедителни.
Организирайте добре документацията си за финансиране.                                             Направете я лесна за четене. Запомнете - която и да е Финансова Институция ще следи за три основни неща:
голям пазар, добър продукт и силен, печеливш мениджърски екип.
Това са факторите, които намалят риска за неуспешното изпълнение и функциониране на проекта.