Новини

Международно Участие на КИА

20.04.2018 г.
Yalta
Със съдействието на инж. Милшу Милушев (зав. Международни Отношения на Военен Съюз) ръководител на делегацията и с покана от министър-председателят на Република Крим Сергей Аксионов, кооперация „Инвестиционен Алианс” взе участие в четвъртия Международен икономически форум в Ялта, който се проведе на 19-21 април 2018г. Над 3000 участника от 60 страни присъстваха на форума. Представителите на кооперацията, водени от инж. Христо Боянов осъществиха редица контакти с бизнеса и се запознаха с възможностите за инвестиции в Крим като свободна икономическа зона. Проведена бе среща-разговор с председателя на търговско-промишлената палата на Крим и представители на министерството на земеделието. На 20 април  бе организирана кръгла маса от  кмета на кримската столица Симферопол с представители на българската диаспора. Съвместно с тях се откри алея на розата. Бяха поднесени приветствия от администрацията на Симферопол и от председателя на българската общност. Инж. Боянов бе интервюиран от местни нациоанлни телевизии. На 21 април нашата делегация посети черономорския град Алушта, който е изцяло курортен с над 70 санаториални и балнеолечебни комплекса. На официалната среща с кмета на града Галина Ивановна бяха обсъдени възможностите за инвестиции и развитието на региона. Проведе се разговор с директорите на предприятие за производство на розови продукти и винзавод „Масада”, като се обсъдиха конкретни бизнес предложения и се начертаха определени цели.   
Очакваме делегация от страна на Република Крим, да пристигне в България и да бъдат предприети конкретни действия относно сътрудничество  в областта на търговския и туристическия обмен.

http://nbox.bg/world/item/59052-4-ti-mezhdunaroden-simpozium-s-delegatziya-na-balgarski-voenen-sayuz-vodena-ot-milush-milushev-poseti-krim.html